Eläinlääkärit

Pieneläinsairauksien erikoiseläinlääkärit Pekka Sarkanen ja Marjukka Sarkanen ja eläinlääkärit Katri Kinnunen ja Johanna Häkämies

Pekka sarkanen

Valmistuin vuonna 1978 eläinlääkäriksi. Erikoiskiinnostuksenani oli jo tuolloin ja opiskeluaikana ortopedia ja silmäsairaudet. Viralliset silmätarkastusoikeudet sain ensimmäisten joukossa vuonna 1985 ja suoritin pieneläinsairauksien erikoiseläinlääkärin tutkinnon ensimmäisten joukossa 1988. Siitä lähtien olen ylläpitänyt ja kehittänyt ammattitaitoani lukuisissa kongresseissa koti- ja ulkomailla.

Monipuolisten liikuntaharrastuksen (mm. melonta, hiihto, kuntosali, pilates, äijäjumppa) lisäksi olen nykyisin erityisen kiinnostunut ajokoirista ja suomalaisista (pohjan)pystykorvista sekä ravi- ja ratsastusharrastuksesta, geokätköilystä, kalastuksesta, metsästyksestä, riistanhoidosta ja norpansuojelusta, ornitologiasta sekä kyläyhdistys-toiminnasta sekä osallistun aktiivisesti useiden yhdistysten toimintaan vetäjänä, puheenjohtajana, sihteerinä, rahastonhoitaja ja toiminnantarkastajana. Tammikuussa mieli harrastukseni on norpan pesäpaikkojen suunnittelu ja teko, viimeisillä jäillä tyhjien pesäpaikkojen norppa- ja kuuttilaskenta ja toukokuussa norppavalokuvaus.

Pekka 040 747 2009

Marjukka Sarkanen

Valmistuin vuonna 1981 eläinlääkäriksi, minkä jälkeen muutimme Helsingistä takaisin kotiseudulleni Imatralle. Silmätarkastusoikeudet sain vuonna 1985 ja valmistuin pieneläinsairauksien erikoiseläinlääkäriksi vuonna 1991. Vuodet 1988 -2015 olen hoitanut Imatran kaupungineläinlääkärin virkaa. Aiemmin tehtävään kuului eläinlääkärinpraktiikan lisäksi myös hygieenikkotehtäviä, laboratoriota ja terveysvalvonnan johtajan tehtävät. Imatran Seudun Ympäristötoimen aloitettua v. 2009, tehtäväkuvani muuttui siten, että se oli pieneläinpraktiikka sekä Imatran seudun Ympäristötoimen eläinlääkintähuollon esimiestehtävät. Erosin virasta syyskuussa 2015 ja siirryn kokonaan Imatran ja Saimaan Eläinklinikan eläinlääkäriksi.

Olen ylläpitänyt ja kehittänyt ammattitaitoani lukuisissa kongresseissa koti- ja ulkomailla. Erityisiä mielenkiinnon kohteita ovat silmät, sisätaudit, kissojen taudit, lisääntymistiede, jalostusasiat ym. Ensimmäiset lemmikkini olivat tavallisia kotikissoja, mutta myöhemmin koiraharrastus on vienyt mennessään. Olemme kasvattaneet parikymmentä pentuetta kerryn- ja vehnä- ja lakelandinterriereitä kennelnimellä Merry Blue. Aktiivinen näyttelyharrastus on viimeisten kahdenkymmenen vuoden aikana vaihtunut agilityyn ja rally-tokoon, joissa koulutan ja kilpailen edelleen aktiivisesti Imatran Kennelkerhon riveissä ja toimin johtokunnassa.

MARJUKKA 0405124211

Katri Kinnunen

Olen Imatralta lähtöisin, ja valmistunut vuonna 2015 Helsingin yliopistosta eläinlääketieteen lisensiaatiksi. Opiskelin myös lääketieteellistä tekniikkaa Aalto-yliopistossa kanditutkinnon verran. Olen työskennellyt sekä kunnaneläinlääkärien sijaisena, että hyvin varustelluilla pieneläinklinikoilla kesästä 2014 alkaen eri puolilla Itä- ja Etelä-Suomea. Opiskeluaikoina tein klinikkaeläintenhoitajan töitä Espoossa ja myös Imatran eläinklinikalla. Erityistä kiinnostusta minulla on muun muassa pieneläinten ja hevosten hammasongelmiin. Minulla on nyt käytössäni mm. Imatran eläinklinikan hevosille tarkoitettu moottoroitu hammasraspi. Asun Lappeenrannassa kahden kissan ja avopuolisoni kanssa. Minulla on nuori ratsutamma, joten vapaa-aika kuluukin paljolti hevosten kanssa touhutessa. Hoidan mielelläni myös hevospotilaita, soita ja kysy lisää! Monenlainen luonnossa liikkuminen on lähellä sydäntä. Lomilla ja viikonloppuisin lähden usein reissuun pakaten autoon vuodenajasta riippuen esimerkiksi lumilaudan, koskimelontavarusteet, rinkan ja vaelluskengät tai koiran ja metsästysaseet.

KATRI 040 846 7764