Eläinlääkärit

Pieneläinsairauksien erikoiseläinlääkärit Pekka Sarkanen ja Marjukka Sarkanen

Pekka sarkanen

Valmistuin vuonna 1978 eläinlääkäriksi. Erikoiskiinnostuksenani oli jo tuolloin ja opiskeluaikana ortopedia ja silmäsairaudet. Viralliset silmätarkastusoikeudet sain ensimmäisten joukossa vuonna 1985 ja suoritin pieneläinsairauksien erikoiseläinlääkärin tutkinnon ensimmäisten joukossa 1988. Siitä lähtien olen ylläpitänyt ja kehittänyt ammattitaitoani lukuisissa kongresseissa koti- ja ulkomailla.

Monipuolisten liikuntaharrastuksen (mm. melonta, hiihto, kuntosali, pilates, äijäjumppa) lisäksi olen nykyisin erityisen kiinnostunut ajokoirista ja suomalaisista (pohjan)pystykorvista sekä ravi- ja ratsastusharrastuksesta, geokätköilystä, kalastuksesta, metsästyksestä, riistanhoidosta ja norpansuojelusta, ornitologiasta sekä kyläyhdistys-toiminnasta sekä osallistun aktiivisesti useiden yhdistysten toimintaan vetäjänä, puheenjohtajana, sihteerinä, rahastonhoitaja ja toiminnantarkastajana. Tammikuussa mieli harrastukseni on norpan pesäpaikkojen suunnittelu ja teko, viimeisillä jäillä tyhjien pesäpaikkojen norppa- ja kuuttilaskenta ja toukokuussa norppavalokuvaus sekä norppasairaalan perustamistoimet.

Pekka 040 747 2009

Marjukka Sarkanen

Valmistuin vuonna 1981 eläinlääkäriksi, minkä jälkeen muutimme Helsingistä takaisin kotiseudulleni Imatralle. Silmätarkastusoikeudet sain vuonna 1985 ja valmistuin pieneläinsairauksien erikoiseläinlääkäriksi vuonna 1991. Vuodet 1988 -2015 olen hoitanut Imatran kaupungineläinlääkärin virkaa. Aiemmin tehtävään kuului eläinlääkärinpraktiikan lisäksi myös hygieenikkotehtäviä, laboratoriota ja terveysvalvonnan johtajan tehtävät. Imatran Seudun Ympäristötoimen aloitettua v. 2009, tehtäväkuvani muuttui siten, että se oli pieneläinpraktiikka sekä Imatran seudun Ympäristötoimen eläinlääkintähuollon esimiestehtävät. Erosin virasta syyskuussa 2015 ja siirryn kokonaan Imatran ja Saimaan Eläinklinikan eläinlääkäriksi.

Olen ylläpitänyt ja kehittänyt ammattitaitoani lukuisissa kongresseissa koti- ja ulkomailla. Erityisiä mielenkiinnon kohteita ovat silmät, sisätaudit, kissojen taudit, lisääntymistiede, jalostusasiat ym. Ensimmäiset lemmikkini olivat tavallisia kotikissoja, mutta myöhemmin koiraharrastus on vienyt mennessään. Olemme kasvattaneet parikymmentä pentuetta kerryn- ja vehnä- ja lakelandinterriereitä kennelnimellä Merry Blue. Aktiivinen näyttelyharrastus on viimeisten kahdenkymmenen vuoden aikana vaihtunut agilityyn ja rally-tokoon, joissa koulutan ja kilpailen edelleen aktiivisesti .