PEVISA-JOUKKOtarkastukset

Kennelliiton tiedote

Kaikki PEVISA-terveystutkimukset on tilattava nyt sähköisesti ennakkoon Omakoira-palvelun kautta. Tunnukset lähetteen tilaamiseen saa myös henkilö, joka ei ole Kennelliiton jäsen. www.kennelliitto.fi/tilaaterveystutkimus. Tutkimuksia ei voida suorittaa tai ne tehdään epävirallisina, jos lähetteitä ei ole tehty etukäteen.

Tutkimustulos näkyy Kennelliiton jalostustietojärjestelmässä vasta, kun lähete on maksettu. Lähetteiden ja terveystutkimuslausuntojen hinnat löytyvät Kennelliiton verkkosivuilta. Jos kirjautumisessa on ongelmia, saa apua osoitteesta omakoira@kennelliitto.fi. Oman jäsennumeronsa voi tarkistaa osoitteesta jäsenasiat@kennelliitto.fi tai Koiramme-lehden takakannen osoitekentästä.

Rtg-kuvat lähetetään välittömästi kuvauksen jälkeen Kennelliittoon arvosteltavaksi ja Kennelliitto on kieltänyt kuvien arvostelun kuvauspaikalla.

Muista kuin Pevisa-tutkimuksesta (esim. DNA-näytteet) on sovittava erikseen puhelimitse! Jos näytetulokset halutaan kirjata Omakoiraan,, Omistaja tilaa itse lähetteen ja näytteenottovälineet poskisou ja verinäytetutkimuksiin Kennelliiton sivuilta/Laboklin tai muusta laboratoriosta ja maksaa myös itse näytteen.
Joukkotarkastuksissa tehdään vain ennalta sovitut toimenpiteet!

Muista desinfioida kätesi heti saapuessasi!

Joukkotarkastustilaisuus on tarkoitettu vain tarkastettaville koirille, joten älä tuo muita koiria mukanasi tarkastuspaikalle. Tarkastustilaisuuteen pääsee vain yksi henkilö. Lasten mukanaolo ei ole suotava tarkastustilaisuudessa. Tarkastustilaisuus ei ole myöskään kokoontumispaikka, sillä tutkimukset vaativat Kennelliiton ohjeiden mukaisesti yleistä rauhallisuutta tarkastuspaikalla. Erityisesti sydäntutkimukset vaativat rauhallisuutta ja koiraa on estettävä räyhäämästä muiden kanssa.

HINNASTO 2024 (sisältää kaikki maksut)

(+ tarkoitta silmätarkastuksen tai lonkkakuvauksen yhteydessä)

Silmätarkastus 75€

Lonkkakuvaus 180€

Lonkkakuvauksen yhteydessä kyynärnivelkuvaus (ED) 50 €, kyynärnivelien epämuotoisuus 50€, olkanivelet 50€, selkäkuvaus (SP/LTV/VA) 55€ ja IDD 80€.

Pelkkä selkäkuvaus 180€/4 kuvaa (pitkillä/isoilla koirilla voi vaatia lisäkuvia 10€/kpl) ja IDD-kuvat 200€.

Kuvien sähköpostilähetys omistajalle 10€

Silmätarkastuksen tai lonkka/selkäkuvauksen yhteydessä:

+ Polvitarkastus 35€
+Sydäntutkimus 35

Pelkästä polvi-tai sydäntarkastuksesta veloitetaan 50€ joukkotarkastustilaisuudessa muussa tapauksessa normaali käyntimaksu.

+Laboratorioverinäytteenotto 40€.

+ DNA -poskisolu-tai veinäytteetnäytteenotto 30€. Nämä testit ja näytteenottovälineet tilataan Oma koiran kautta Kennelliitosta (Laboklin) tai My DOG DNA, jotta ne tulisivat jatkossa jalostustietokantaan (käynnin yhteydessä eläinlääkäri vahvistaa koiran näytteenoton Omakoira-palvelun kautta). Lasku testeistä tulee suoraan omistajalle. Muista verinäytteistä on sovittava erikseen puhelimitse.

+ Rokotukset (4-rokotus+raivotauti) tarkastusten yhteydessä 50€

+ Mikrosirun asetus ja tallennus Koiranettiin (SKL) 35€.

+ Eläinlääkärintodistus terveydestä Kennelliiton (myös pennut) tai vakuutusyhtiön lomakkeella 25€/kpl.

Pentuesilmätarkastus + ID (merkkaus Oma koiraan) + SKL-pentutarkastustodistus (käy vakuutusyhtiöille ) 100€/pentu.

Maksuvälineenä käyvät mieluiten pankki- ja luottokortit. Kuitti käynnistä lähetetään sähköpostitse. Joukkotarkastuksissa lähetetään yleensä lasku etukäteen ennen tarkastusta maksettavaksi.

Ilmoita aikaa varatessasi haluamasi aika ja omistajan tiedot: Nimi, osoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite.
Koiran tiedot:
rotu, lempinimi ja rekisterinumero. Lisätietoina virallinen nimi, syntymäaika, väri, ID- tai mikrosirunumero ja lisätietoja kohtaan onko tutkittu aikaisemmin ja tulos. Ota aiempi silmätarkastuslausunto mukaan tarkastukseen, jos siinä on merkintöjä.
Parin edeltävän päivän ajan ilmoittautumiset ja peruutukset vain puhelimitse 040 747 2009.
Silmätarkastukseen tuleville koirille laitetaan aluksi tai laitetaan itse (pois lukien ennen laajennusta esitutkittavat silmät) 2 tippaa kumpaankin silmään pitämällä koiran kuonoa ylöspäin ja odotetaan pupillan laajentumista 15-20 min riippuen rodusta ja yksilöstä, joten ajat ovat tarkastukseen tuleville suositusaikoja ja järjestys saattaa vaihtua saapumisen ja tilanteen mukaan. Jos haluat tarkistuttaa koirasi silmät ennen laajennustippoja, ilmoita siitä tippojen laittajalle tai muulle henkilökunnalle (australianpaimenkoira, australianterrieri, cairnterrieri, welscorgi, chow chow, basenji jne.). Erityisesti sydäntutkimuksen ja pupillojen laajentumisen sekä rauhoituksen vuoksi on koira syytä pitää rauhallisena tutkimusvuoroa odoteltaessa. Haukkuvat ja rähisevät koirat häiritsevät muiden koirien tutkimuksia ja pidentävät nukahtamisaikaa.

Lonkkakuvauksiin ja ja verinäytteisiin tulevien koirien tulee paastota väh. 12 tuntia - vettä saa antaa. Koira olisi hyvä ulkoiluttaa ennen rtg-kuvausta, mutta tulla kuitenkin puhtaana ja kuivana tutkimuksiin..
Doping-varoajat: Silmätarkastuslaajennustipoilla ei doping-varoaikaa. Röntgenkuvauksen rauhoitusaineiden doping-varoaika 7 vrk.

Tarkastustilaisuudet: Kerää n. 25 koiran porukka ja järjestä tarkastuspaikka (pimeä huone), niin tulen tarkastamaan silmät, polvet ja sydämen näillä taksoiila. Edellyttää ennakko-ilmoittautumista (kaavakkeiden printtaus ja osallistumisen varmistus ja etukäteislaskutus).