PEVISA-tarkastukset

Kennelliiton tiedote 8.5.2019

Kennelliiton Omakoira-palveluun on tehty päivitys 8. toukokuuta. Päivityksen myötä useimmat terveystutkimuslähetteet tilataan nyt sähköisesti ennakkoon Omakoira-palvelun kautta. Tunnukset lähetteen tilaamiseen voi saada myös henkilö, joka ei ole Kennelliiton jäsen.

Omakoira-palvelun kautta voi tilata ennakkoon lähetteen koirien virallisiin DNA-, kuulo-, kävelytesti-, lonkkanivel- ja kyynärniveldysplasia-, selkäkuvaus-, polvilumpioluksaatio-, selkä-, sydän- ja syringomyeliatutkimuksiin. Lähete tilataan osoitteestawww.kennelliitto.fi/tilaaterveystutkimus.

Tutkimustulos näkyy Kennelliiton jalostustietojärjestelmässä vasta, kun lähete on maksettu. Lähetteiden ja terveystutkimuslausuntojen hinnat löytyvät Kennelliiton verkkosivuilta.

Sähköinen ennakkolähete on pakollinen kuulotutkimuksessa, kävelytestissä ja jalostustarkastuksessa.

Myös muut kuin Kennelliiton jäsenet voivat hyödyntää rajatusti Omakoira-palvelua

Koiranomistaja, joka ei kuulu Kennelliittoon, saa ennakkolähetteen tilauksen yhteydessä tunnukset Omakoira-palveluun kirjautumiseksi ja saa käyttöönsä rajatun Omakoira-palvelunäkymän.

Omakoira-palveluun voi kirjautua myös sähköpostiosoitteella

Päivityksen yhteydessä Omakoira-palveluun kirjautuminen muuttui siten, että Kennelliiton jäsennumeron lisäksi käyttäjätunnuksena toimii myös henkilökohtainen sähköpostiosoite.

Kahdella henkilöllä ei voi olla päivityksen jälkeen käytössä samaa sähköpostiosoitetta Omakoira-palvelussa. Jos kirjautumisessa on ongelmia, saa apua osoitteesta omakoira@kennelliitto.fi. Oman jäsennumeronsa voi tarkistaa osoitteesta jäsenasiat@kennelliitto.fitai Koiramme-lehden takakannen osoitekentästä.

Ja uudelleen:

Jotta SKL:n lausuntomaksut olisivat oleellisesti halvemmat, tiedot oikeat ja tarkastus sujuvampi erityisesti joukkotarkastustilaisuudessa, tutkimuslähetteet tulee tehdä itse ennen tarkastusta Kennelliiton Omakoira-palveluun lonkka-, kyynär-,selkä-, polvi- ja sydäntutkimuksen osalta. Silmätutkimuslähettettä ei voi vielä itse tehdä.

Ei-kennelliiton jäsenet tilaavat lähetteen tämän linkin kautta. Jos lähetteitä ei ole tehty tai niiden teko ei onnistu, teemme ne joukkotarkastustilaisuuksiin valmiiksi jo tarkastusta edeltävänä päivänä!

Rtg-kuvat lähetetään välittömästi kuvauksen jälkeen Kennelliittoon arvosteltavaksi. Mikäli haluat kopiot kuvista, ne saa sähköpostilla. Palvelusta veloitetaan lisenssimaksu 10€ ja jälkikäteen tehtävistä 20€. Tästä on mainittava aikaa varattaessa.

Muista kuin Pevisa-tutkimuksesta on sovittava erikseen!
Joukkotarkastuksissa tehdään vain ennalta sovitut toimenpiteet!
Joukkotarkastustilaisuus on tarkoitettu vain tarkastettaville koirille, joten älä tuo muita koiria mukanasi tarkastuspaikalle. Tarkastustilaisuuteen pääsee vain yksi henkilö. Lasten mukanaolo ei ole suotava (joukko)tarkastus tilaisuudessa. Tarkastustilaisuus ei ole myöskään kokoontumispaikka, sillä tutkimukset vaativat Kennelliiton ohjeiden mukaisestiyleistä rauhallisuutta tarkastuspaikalla!

HINNASTO 2019 (sisältää kaikki maksut)

(+ tarkoittaa muun toimenpiteen lisäksi tehtävä tutkimus/kuvaus/lisämaksu).

Silmätarkastus 65€.
Lonkkakuvaus (HD) 150€. Lonkkakuvauksen yhteydessä:+ kyynärnivelkuvaus (ED) 40€+ selkäkuvaus (SP/LTV/VA) 40€ ja IDD- kuvat 60€.

Pelkkä selkäkuvaus 150€/4kpl ja IDD-kuvat 150€.

Erilliskuvauksista tiedustele hinnat erikseen.

Silmätarkastuksen tai lonkka/selkäkuvauksen yhteydessä:

+ Polvitarkastus 25€
+Sydäntutkimus 25€

Pelkästä polvi-tai sydäntarkastuksesta veloitetaan normaali käyntimaksu 35€.

+Laboratorioverinäytteet 30€ + laboratorion tutkimusmaksut (eläinlääkärin kautta maksut yleensä halvemmat). Näytteidenn otosta sovittava eriksen puhelimitse.

+ Rokotukset (4-rokotus+raivotauti) tarkastusten yhteydessä 40€

+ Mikrosirun asetus ja tallennus Koiranettiin (SKL) 35€.

+ Eläinlääkärintodistus terveydestä Kennelliiton tai vakuutusyhtiön lomakkeella 20€.

Maksuvälineenä käyvät mieluiten pankki- ja luottokortit. Kuitti käynnistä lähetetään sähköpostitse.

Ilmoita aikaa varatessasi haluamasi aika ja omistajan tiedot: Nimi, osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite.
Koiran tiedot:
rotu, lempinimi ja rekisterinumero. Lisätietoina virallinen nimi, syntymäaika, väri, ID- tai mikrosirunumero ja lisätietoja kohtaan onko tutkittu aikasemmin ja tulos. Ota aiempi silmätarkastuslausunto mukaan tarkastukseen, jos siinä on merkintöjä.
Parin edeltävän päivän ajan ilmoittautumiset ja peruutukset vain puhelimitse 040 747 2009.
Silmätarkastukseen tuleville koirille laitetaan aluksi (pois lukien ennen laajennusta esitutkittavat silmät) 1 tippa kumpaankin silmään ja odotetaan pupillan laajentumista 5-30 min riippuen rodusta ja yksilöstä, joten ajat ovat tarkastukseen tuleville suositusaikoja ja järjestys saattaa vaihtua saapumisen ja tilanteen mukaan. Jos haluat tarkistuttaa koirasi silmät ennen laajennustippoja, ilmoita siitä tippojen laittajalle tai muulle henkilökunnalle. Erityisesti sydäntutkimuksen ja pupillojen laajentumisen sekä rauhoituksen vuoksi on koira syytä pitää rauhallisena tutkimusvuoroa odoteltaessa. Haukkuvat ja rähisevät koirat häiritsevät muiden tutkimuksia.

Lonkkakuvauksiin ja ja verinäytteisiin tulevien koirien tulee paastota väh. 12 tuntia - vettä saa antaa. Koira olisi hyvä ulkoiluttaa ennen rtg-kuvausta, mutta tulla kuitenkin puhtaana ja kuivana rtg-kuvaukseen.
Doping-varoajat:Silmätarkastuslaajennustipoilla ei doping-varoaikaa.Röntgenkuvauksen rauhoitusaineiden doping-varoaika 7 vrk.

Tarkastustilaisuudet: Kerää n. 20 koiran porukka ja järjestä tarkastuspaikka (pimeä huone), niin tulen tarkastamaan silmät, polvet ja sydämen näillä taksoila. Edellyttää ennakko-ilmoittautumista (kaavakkeiden printtaus ja osallistumisen varmistus).