PEVISA-tarkastukset

Kennelliiton tiedote

Terveystutkimukset on tilattava nyt sähköisesti ennakkoon Omakoira-palvelun kautta (paitsi silmätarkastus-tutkimukset). Tunnukset lähetteen tilaamiseen saa myös henkilö, joka ei ole Kennelliiton jäsen.

Omakoira-palvelun kautta lähete on tehtävä ennakkoon koirien virallisiin DNA-, kuulo-, kävelytesti-, lonkkanivel- ja kyynärniveldysplasia-, selkäkuvaus-, polvilumpioluksaatio-, selkä-, sydän- ja syringomyeliatutkimuksiin. Lähete tilataan osoitteesta www.kennelliitto.fi/tilaaterveystutkimus.

Tutkimustulos näkyy Kennelliiton jalostustietojärjestelmässä vasta, kun lähete on maksettu. Lähetteiden ja terveystutkimuslausuntojen hinnat löytyvät Kennelliiton verkkosivuilta.

Sähköinen ennakkolähete on pakollinen myös kuulotutkimuksessa, kävelytestissä ja jalostustarkastuksessa.

Omakoira-palveluun voi kirjautua myös sähköpostiosoitteella

Kahdella henkilöllä ei voi olla käytössä samaa sähköpostiosoitetta Omakoira-palvelussa. Jos kirjautumisessa on ongelmia, saa apua osoitteesta omakoira@kennelliitto.fi. Oman jäsennumeronsa voi tarkistaa osoitteesta jäsenasiat@kennelliitto.fi tai Koiramme-lehden takakannen osoitekentästä.

Ja uudelleen:

Tutkimuslähetteet tulee tehdä itse ennen tarkastusta Kennelliiton Omakoira-palvelussa lonkka-, kyynär-, selkä-, polvi- ja sydäntutkimuksen osalta ennen tarkastustilaisuutta. . Silmätutkimuslähetettä ei voi vielä itse tehdä.

Rtg-kuvat lähetetään välittömästi kuvauksen jälkeen Kennelliittoon arvosteltavaksi. Mikäli haluat kopiot kuvista, ne saa sähköpostilla. Palvelusta veloitetaan käynnin yhteydessä lisenssimaksu 10€ (jälkikäteen pyydettynä 20€). Tästä on mainittava aikaa varattaessa.

Muista kuin Pevisa-tutkimuksesta on sovittava erikseen puhelimitse! Omistaja hankkii/tilaa itse lähetteen verinäytetutkimuksiin esim.Kennelliiton sivuilta/Laboklin tai muusta laboratoriosta ja maksaa myös itse näytteen.
Joukkotarkastuksissa tehdään vain ennalta sovitut toimenpiteet!

Muista desinfisioida kätesi heti saapuessasi!

Joukkotarkastustilaisuus on tarkoitettu vain tarkastettaville koirille, joten älä tuo muita koiria mukanasi tarkastuspaikalle. Tarkastustilaisuuteen pääsee vain yksi henkilö. Lasten mukanaolo ei ole suotava tarkastustilaisuudessa. Tarkastustilaisuus ei ole myöskään kokoontumispaikka, sillä tutkimukset vaativat Kennelliiton ohjeiden mukaisesti yleistä rauhallisuutta tarkastuspaikal.


HINNASTO 2021 (sisältää kaikki maksut)

(+ tarkoitta silmätarkastuksen tai lonkkakuvauksen yhteydessä)

Silmätarkastus 70€

Lonkkakuvaus 160€

Lonkkakuvauksen yhteydessä:+ kyynärnivelkuvaus (ED) 40€+ selkäkuvaus (SP/LTV/VA) +50€ + VA/IDD +20€.

Pelkkä selkäkuvaus 150€/4kpl. VA-kuvat 170€ ja IDD-kuvat 170€,

Silmätarkastuksen tai lonkka/selkäkuvauksen yhteydessä:

+ Polvitarkastus 35€
+Sydäntutkimus 35€

Pelkästä polvi-tai sydäntarkastuksesta veloitetaan normaali käyntimaksu.

+Laboratorioverinäytteet 40€ + laboratorion tutkimusmaksut (eläinlääkärin kautta maksut yleensä halvemmat). DNA -poskisolunäytteet 30€. Näytteidenn otosta sovittava erikseen puhelimitse etukäteen väärinymmärryksen estämiseksi.

+ Rokotukset (4-rokotus+raivotauti) tarkastusten yhteydessä 40€

+ Mikrosirun asetus ja tallennus Koiranettiin (SKL) 35€.

+ Eläinlääkärintodistus terveydestä Kennelliiton tai vakuutusyhtiön lomakkeella 25€.

Maksuvälineenä käyvät mieluiten pankki- ja luottokortit. Kuitti käynnistä lähetetään sähköpostitse.

Ilmoita aikaa varatessasi haluamasi aika ja omistajan tiedot: Nimi, osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite.
Koiran tiedot:
rotu, lempinimi ja rekisterinumero. Lisätietoina virallinen nimi, syntymäaika, väri, ID- tai mikrosirunumero ja lisätietoja kohtaan onko tutkittu aikasemmin ja tulos. Ota aiempi silmätarkastuslausunto mukaan tarkastukseen, jos siinä on merkintöjä.
Parin edeltävän päivän ajan ilmoittautumiset ja peruutukset vain puhelimitse 040 747 2009.
Silmätarkastukseen tuleville koirille laitetaan aluksi (pois lukien ennen laajennusta esitutkittavat silmät) 1-2 tippaa kumpaankin silmään ja odotetaan pupillan laajentumista 5-30 min riippuen rodusta ja yksilöstä, joten ajat ovat tarkastukseen tuleville suositusaikoja ja järjestys saattaa vaihtua saapumisen ja tilanteen mukaan. Jos haluat tarkistuttaa koirasi silmät ennen laajennustippoja, ilmoita siitä tippojen laittajalle tai muulle henkilökunnalle (australianpaimenkoira, australianterrieri, cairnterrieri, welscorgi, chow chow, basenji jne.). Erityisesti sydäntutkimuksen ja pupillojen laajentumisen sekä rauhoituksen vuoksi on koira syytä pitää rauhallisena tutkimusvuoroa odoteltaessa. Haukkuvat ja rähisevät koirat häiritsevät muiden tutkimuksia ja pidentävät nukahtamisaikaa.

Lonkkakuvauksiin ja ja verinäytteisiin tulevien koirien tulee paastota väh. 12 tuntia - vettä saa antaa. Koira olisi hyvä ulkoiluttaa ennen rtg-kuvausta, mutta tulla kuitenkin puhtaana ja kuivana rtg-kuvaukseen.
Doping-varoajat: Silmätarkastuslaajennustipoilla ei doping-varoaikaa. Röntgenkuvauksen rauhoitusaineiden doping-varoaika 7 vrk.

Tarkastustilaisuudet: Kerää n. 25 koiran porukka ja järjestä tarkastuspaikka (pimeä huone), niin tulen tarkastamaan silmät, polvet ja sydämen näillä taksoila. Edellyttää ennakko-ilmoittautumista (kaavakkeiden printtaus ja osallistumisen varmistus).