PEVISA-JOUKKOtarkastukset

Kennelliiton tiedote

Kaikki PEVISA-terveystutkimukset on tilattava nyt sähköisesti ennakkoon Omakoira-palvelun kautta. Tunnukset lähetteen tilaamiseen saa myös henkilö, joka ei ole Kennelliiton jäsen. www.kennelliitto.fi/tilaaterveystutkimus. Tutkimuksia ei voida suorittaa tai ne tehdään epävirallisina, jos lähetteitä ei ole tehty etukäteen.-

Tutkimustulos näkyy Kennelliiton jalostustietojärjestelmässä vasta, kun lähete on maksettu. Lähetteiden ja terveystutkimuslausuntojen hinnat löytyvät Kennelliiton verkkosivuilta.nJos kirjautumisessa on ongelmia, saa apua osoitteesta omakoira@kennelliitto.fi. Oman jäsennumeronsa voi tarkistaa osoitteesta jäsenasiat@kennelliitto.fi tai Koiramme-lehden takakannen osoitekentästä.

Rtg-kuvat lähetetään välittömästi kuvauksen jälkeen Kennelliittoon arvosteltavaksi ja Kennelliitto on kieltänyt kuvien arvostelun kuvauspaikalla. Mikäli haluat kopiot kuvista, ne saa sähköpostilla. Palvelusta veloitetaan käynnin yhteydessä lisenssimaksu 10€ (jälkikäteen pyydettynä 20€). Tästä on mainittava aikaa varattaessa.

Muista kuin Pevisa-tutkimuksesta on sovittava erikseen puhelimitse! Omistaja hankkii/tilaa itse lähetteen verinäytetutkimuksiin esim.Kennelliiton sivuilta/Laboklin tai muusta laboratoriosta ja maksaa myös itse näytteen.
Joukkotarkastuksissa tehdään vain ennalta sovitut toimenpiteet!

Muista desinfisioida kätesi heti saapuessasi!

Joukkotarkastustilaisuus on tarkoitettu vain tarkastettaville koirille, joten älä tuo muita koiria mukanasi tarkastuspaikalle. Tarkastustilaisuuteen pääsee vain yksi henkilö. Lasten mukanaolo ei ole suotava tarkastustilaisuudessa. Tarkastustilaisuus ei ole myöskään kokoontumispaikka, sillä tutkimukset vaativat Kennelliiton ohjeiden mukaisesti yleistä rauhallisuutta tarkastuspaikalla (sydäntutkimukset).

HINNASTO 2022 (sisältää kaikki maksut)

(+ tarkoitta silmätarkastuksen tai lonkkakuvauksen yhteydessä)

Silmätarkastus 75€

Lonkkakuvaus 160€

Lonkkakuvauksen yhteydessä:+ kyynärnivelkuvaus (ED) 40€+ selkäkuvaus (SP/LTV/VA) +50€ + VA/IDD +20€.

Pelkkä selkäkuvaus 150€/4kpl. VA-kuvat 170€ ja IDD-kuvat 170€,

Silmätarkastuksen tai lonkka/selkäkuvauksen yhteydessä:

+ Polvitarkastus 35€Erillisenä 50€.
+Sydäntutkimus 35Erillisenä 50€.

Pelkästä polvi-tai sydäntarkastuksesta veloitetaan 50€.

+Laboratorioverinäytteet 40€ + laboratorion tutkimusmaksut (eläinlääkärin kautta maksut yleensä halvemmat). DNA -poskisolunäytteet 30€. Näytteidenn otosta sovittava erikseen puhelimitse etukäteen väärinymmärryksen estämiseksi.

+ Rokotukset (4-rokotus+raivotauti) tarkastusten yhteydessä 40€

+ Mikrosirun asetus ja tallennus Koiranettiin (SKL) 35€.

+ Eläinlääkärintodistus terveydestä Kennelliiton tai vakuutusyhtiön lomakkeella 25€.

Maksuvälineenä käyvät mieluiten pankki- ja luottokortit. Kuitti käynnistä lähetetään sähköpostitse. Joukkotarkastuksissanlähetään lasku etukäteen ennen tarkastusta maksettavaksi.

Ilmoita aikaa varatessasi haluamasi aika ja omistajan tiedot: Nimi, osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite.
Koiran tiedot:
rotu, lempinimi ja rekisterinumero. Lisätietoina virallinen nimi, syntymäaika, väri, ID- tai mikrosirunumero ja lisätietoja kohtaan onko tutkittu aikasemmin ja tulos. Ota aiempi silmätarkastuslausunto mukaan tarkastukseen, jos siinä on merkintöjä.
Parin edeltävän päivän ajan ilmoittautumiset ja peruutukset vain puhelimitse 040 747 2009.
Silmätarkastukseen tuleville koirille laitetaan aluksi (pois lukien ennen laajennusta esitutkittavat silmät) 1-2 tippaa kumpaankin silmään ja odotetaan pupillan laajentumista 5-30 min riippuen rodusta ja yksilöstä, joten ajat ovat tarkastukseen tuleville suositusaikoja ja järjestys saattaa vaihtua saapumisen ja tilanteen mukaan. Jos haluat tarkistuttaa koirasi silmät ennen laajennustippoja, ilmoita siitä tippojen laittajalle tai muulle henkilökunnalle (australianpaimenkoira, australianterrieri, cairnterrieri, welscorgi, chow chow, basenji jne.). Erityisesti sydäntutkimuksen ja pupillojen laajentumisen sekä rauhoituksen vuoksi on koira syytä pitää rauhallisena tutkimusvuoroa odoteltaessa. Haukkuvat ja rähisevät koirat häiritsevät muiden koirien tutkimuksia ja pidentävät nukahtamisaikaa.

Lonkkakuvauksiin ja ja verinäytteisiin tulevien koirien tulee paastota väh. 12 tuntia - vettä saa antaa. Koira olisi hyvä ulkoiluttaa ennen rtg-kuvausta, mutta tulla kuitenkin puhtaana ja kuivana tutkimuksiin..
Doping-varoajat: Silmätarkastuslaajennustipoilla ei doping-varoaikaa. Röntgenkuvauksen rauhoitusaineiden doping-varoaika 7 vrk.

Tarkastustilaisuudet: Kerää n. 25 koiran porukka ja järjestä tarkastuspaikka (pimeä huone), niin tulen tarkastamaan silmät, polvet ja sydämen näillä taksoiila. Edellyttää ennakko-ilmoittautumista (kaavakkeiden printtaus ja osallistumisen varmistus ja etukäteislaskutus).